Transport van onze nieuwe PLM 15000E kraan

Geplaatst op:

August 14, 2018

Afgelopen week was het zover: PLM Cranes uit Heijningen heeft de kraanfundatie van onze nieuwe PLM 15000E kraan opgeleverd. Hierdoor was de kraanfundatie klaar voor transport naar onze werf in Ridderkerk, waar de PLM 15000E de komende periode zal worden opgebouwd. De ring van de kraan heeft een diameter van 18 meter, en de fundering is in totaal 20 meter bij 26 meter en dit weegt bij elkaar 450 ton. In verband met deze omvang is gekozen voor transport over water. PLM en Hapo hebben Sarens ingeschakeld om voor het transport zorg te dragen. Sarens heeft vervolgens de firma Lekstroom Transport ingehuurd voor de maritieme engineering.

Vanaf het terrein van PLM is de kraanfundatie vervoerd naar een nabijgelegen kade. Aangezien dit over de weg moest, werden enkele lantaarnpalen tijdelijk verwijderd om een vlekkeloze doorgang te garanderen. 

Er is gebruik gemaakt van een modulair transportsysteem (SPMT) om de kraanfundatie Hapo ponton H-282 op te rijden. Dit ging centimeter voor centimeter. Bij de voorbereiding is ook onze mobiele kraan de Grove RT890E ingezet. 

In de ballast tanks van ponton H-282 was water gepompt om als contragewicht te fungeren. Na elke paar centimeter moest gepauzeerd worden, zodat het ponton kon uitbalanceren. Al met al secuur werk, wat de nodige aandacht van onze professionals heeft gevergd. Een deel van de giek werd hierna op het ponton getakeld. Zodoende was het eerste onderdeel van het transport klaar om te vertrekken.

De tocht over het water begon in Heijningen. Met de inzet van Sleepdienst Verschoor en Lekstroom Transport is het ponton via de Volkeraksluizen over de Hollandse Diep richting de Dordtse Kil gevaren. Na een hele dag varen is het transport veilig en wel in Ridderkerk gearriveerd.

Aan de kade op de Ringdijk in Ridderkerk is de kraanfundatie op de kant gereden met behulp van de SPMT. Met behulp van 3 Sarens kranen en onze Sumitomo SCX-5000 hijskraan is deze op zijn uiteindelijke plek gehesen.

De komende tijd zullen wij je op de hoogte houden van de opbouw van de PLM 15000E. Voor meer informatie over de PLM 15000E kun je op de volgende links klikken.

Facebook | Twitter | LinkedIn | Instagram | PLM 15000E |

<< Volgende || Vorige >>

Alle nieuwsberichten