Over ons

HAPO

Hapo International Barges B.V. (HAPO) is in 1987 door Henk Poot en diverse zakenpartners opgericht, en is gelegen in het Rotterdamse havengebied. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ridderkerk met scheepswerven in Rotterdam, Ridderkerk en ’s Gravendeel. HAPO is uw leverancier bij uitstek van pontons, kraanschepen, zware machines en andere faciliteiten voor aannemers bij bergingen, wrak-opruimingen, off- en onshore hijsoperaties en zwaar-lifttransport.  

HAPO is eigenaar van een vloot van zeewaardige pontons, kraanschepen, zware machines en mobiele kranen welke overal ter wereld (kunnen) worden ingezet.  Al het materieel wordt volgens de hoogste normen onderhouden om een ​​voortreffelijk veiligheidsrecord en minimale uitval te garanderen.  

Tevens is HAPO al ruim 30 jaar actief in de berging- en wrakopruimingsindustrie (Salvage). HAPO en zusteronderneming Scheepssloperij Nederland (SSN) hebben veel expertise opgedaan bij het demonteren en recyclen van schepen, scheepswrakken, offshore-platforms en andere objecten. In tal van situaties heeft HAPO het voortouw genomen en grote 'salvage' operaties geleid. 

Samen met SSN was HAPO onder andere betrokken bij de berging van autoschip ‘Tricolor’ en de containerschepen ‘MSC Napoli’, ‘MSC Nikita’, en ‘Rokia Delmas’.

Van 2012 tot en met 2016 heeft HAPO haar Jack-Up Barge LISA-A geëxploiteerd, waarbij deze barge werd ingezet als 'Power Generation Facility' voor de energievoorziening via gasturbines van het Widuru olieveld in de Java Zee.

HAPO kenmerkt zich door een platte organisatiestructuur met korte lijnen. Er wordt met de klant meegedacht en maximale flexibiliteit wordt geboden. De benodigde technische kennis is in ruime mate aanwezig. Is specifieke expertise vereist, dan kunnen we via ons uitgebreide netwerk snel schakelen.

Wij nodigen u van harte uit om kennis met ons te maken!

Onze vloot
Onze flexibele organisatie is een leverancier van maritieme apparatuur en een loyale partner in berging op zee en wrakopruiming

Ons TEAM

Johan Poot

CEO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
suspendisse varius enim

David Muller

Lead Engineer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
suspendisse varius enim

Luk Turner

Architect

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
suspendisse varius enim